Barcelona, Spain – Nou Barris meets New Orleans – feat. Tonia Richii

Details

Time: May 21, 2022 22:00

Location: Ateneu 9Barris

Event Type: concert

Organized By: Ateneu Popular Nou Barris

About Tour

NOU BARRIS MEETS NEW ORLEANS

Tercera edició d’una festa que ja és tradició. Una trobada amb la cultura de Nova Orleans, diversa i plena d’influències. Aquesta ciutat del sud dels Estats Units ha esdevingut el bressol del jazz i un element clau en el desenvolupament de la música afroamericana en general. Tot va començar a principis de segle XX, amb les reunions a una plaça d’esclaus i esclaves per fer música, i encara avui la música es viu als carrers, espai on han crescut alguns dels seus millors músics.

Des de Nou Barris volem retre un homenatge musical a aquesta gran ciutat amb qui compartim diversitat de races i cultures, així com la reivindicació de l’ús de l’espai públic per part dels veïns com a element cohesió enfront de la gentifricació i l’especulació que comporta.

Començarem a les 17.30h amb la xerrada: Construir comunitats de resistència a partir de la música. Música, carrer i resistències des de Nova Orleans, a càrrec del periodista i escriptor Jacobo Rivero, autor del llibre Bulbancha. Una obra que a través de 14 històries ens parla de la ciutat de Nova Orleans com a espai de cooperació col·lectiva i exemple de rebel·lia política i artística.

En paral·lel es realitzarà un contacontes infantil.

A les 18.30h de la mà de la banda de Broken Brothers Brass Band, recorrerem els carrers de Nou Barris. En actiu des de 2006, amb membres de la pionera Amama Luisa Brass Band en les seves files, la música de la Broken Brothers es basa en el so de carrer i festiu de les Brass Bands contemporànies de Nova Orleans. El Funk, el Gospel, i el Jazz modern inunden les seves energètiques interpretacions, amb la improvisació col·lectiva com a característica central.

HIP HORNS FEAT. TONIA RICHII

I a partir de les 22h concert dels Hip Horns Brass Collective. Una brass band formada per tres generacions diferents de músics de jazz i música moderna que han aconseguit trobar la fórmula d’un so únic que els diferencia de la resta de projectes brass de l’estat. Un show poderós i una barreja de la música de New Orleans, el hip hop i altres elements propis dels estils afroamericans.

Per tancar la nit comptarem amb una batalla entre Second Line Djs (Borriana) vs. Reverendo John Howell (Iruña).

Follow And Share

[/vc_column][/vc_row]